Program

Ladda hem vår fina programfolder HÄR!
I den finner du utställarkarta, programmet och annan makalös information.

Kl. 15.00

Mässan öppnar!

Kl. 15.30-16.15

Sigrid Bárány - Vegetarisk comfort food

Att både vi och Moder Jord mår bra av att vi drar ner lite på köttkonsumtionen vet de flesta, men går det att laga vegetarisk mat som är lika tillfredsställande och omfamnande som köttgrytor och stekar? Svaret är klockrent ja! Att begränsa köttinnehållet i maten kan ge en underbar kreativ utmaning och höja nivån på all ens matlagning. Inspiration, knep och smakprov utlovas. Plats: Stora köket. Konferencier: Lasse Fredrikson.

Kl. 15.30-16.30

Upptäck vinprovning med Munskänkarna

Vi går genom grunderna i vinprovning med fokus på provningsteknik samt karakteristiska egenskaper för röda viner gjorda på druvorna Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah och Nebbiolo. Därefter provning av 4 högklassiga viner gjorda på dessa druvor, allt under ledning av erfarna Munskänkar. Pris 200 kr + ev. serviceavgift. Begränsat antal platser.

Kl. 16.45-17.30

Kockduellen

Leif Mannerström och Edin Dzemat gör upp i köket. Plats: Stora köket. Konferencier: Lasse Fredrikson.

Kl. 17.00-18.00

Vinprovning Toscana

För alla som älskar Toscana! Kom och prova viner från detta mångfacetterade område i hjärtat av Italien. Här hittar du allt från kraftiga viner från det vilda och rustika Maremma till slanka viner från Toscanas Bourgogne - Montalcino! Pris: 250 kr + ev. serviceavgift. Begränsat antal platser.

Kl. 17.00-20.00

Pianist Johannes Johansson

Johannes är Norrköpingstalangen och pianisten som gör succé på YouTube med sina pianostycken. Hans kanal Akmigone har i dagsläget över 6 miljoner visningar! Plats: Entréplan

Kl. 17.30-18.15

Sigrid Bárány - Föreläsning "Måltidens värden"

I Sverige upplever vi sedan en tid tillbaka en våg av matintresse. Alla aspekter av mat - njutning, hälsa, estetik, identitetsbygge - har blivit högintressanta ämnen. Jag tror att nästa våg handlar om måltiden som helhet, där det finns mycket att hämta av välbefinnande, kreativitet och social gemenskap. Vilka värden har måltiden och hur tar vi till oss dem? Plats: Hemerycksalen. Fritt inträde. Begränsat antal platser.

Kl. 18.15-19.00

Leif Mannerström lagar Mannerströmming

Plats: Stora köket. Konferencier: Lasse Fredrikson.

Kl. 18.30-19.30

Ölprovning med Norrköpings bryggeri

Var med och testa fem mycket lokalproducerade öl och lyssna på ölrelaterat babbel såsom trender, svensk glasångest och hur det kan ha gått till när man drack "öl" för 7000 år sedan. Pris 250 kr + ev. serviceavgift. Begränsat antal platser.

Kl. 19.00-19.45

Fråga kocken!

Ställ frågor till Leif och Edin. Plats: Stora köket. Konferencier: Lasse Fredrikson.

Kl. 20.00

Mässan stänger!

Kl. 11.00

Mässan öppnar

Kl. 11.15-13.15

Tävlingen Årets Östgötakock

Heat 1. Konferencier: Lasse Fredrikson. Huvuddomare: Paul Svensson. Plats: Stora köket

Kl. 12.00-12.45

Leif Mannerström lagar Mannerströmming

Plats: Nedre köket. Konferencier: Claes Martin Hoffsten.

Kl. 12.30-13.30

Upptäck vinprovning med Munskänkarna

Vi går genom grunderna i vinprovning med fokus på provningsteknik samt karakteristiska egenskaper för röda viner gjorda på druvorna Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah och Nebbiolo. Därefter provning av 4 högklassiga viner gjorda på dessa druvor, allt under ledning av erfarna Munskänkar. Pris 200 kr + ev. serviceavgift. Begränsat antal platser.

Kl. 13.30-14.15

Paul Svensson - Framtidens mat och måltider

Föreläsning. Plats: Hemerycksalen. Kostnadsfritt. Först till kvarn. Begränsat antal platser.

Kl. 14.00-15.00

Vinprovning Toscana SLUTSÅLT

För alla som älskar Toscana! Kom och prova viner från detta mångfacetterade område i hjärtat av Italien. Här hittar du allt från kraftiga viner från det vilda och rustika Maremma till slanka viner från Toscanas Bourgogne - Montalcino! Pris: 250 kr + ev. serviceavgift. Begränsat antal platser.

Kl. 14.15-16.15

Tävlingen Årets Östgötakock

Heat 2. Plats: Stora köket.

Kl. 15.00-15.45

Edin Dzemat - Mat här och nu

Plats: Nedre köket. Konferencier: Claes Martin Hoffsten.

Kl. 15.30-16.30

Ölprovning med Norrköpings bryggeri

Var med och testa fem mycket lokalproducerade öl och lyssna på ölrelaterat babbel såsom trender, svensk glasångest och hur det kan ha gått till när man drack "öl" för 7000 år sedan. Pris: 250 kr + ev. serviceavgift. Begränsat antal platser.

Kl. 17.00

Vinnaren i Årets Östgötakock presenteras!

Plats: Stora köket

Kl. 18.00

Mässan stänger!