Utställarinformation

Nu kör vi igen!

Ett stort tack till alla besökare och utställare för ert deltagande! Nu siktar vi mot 2017 då mässan arrangeras för tredje gången! Även nu kommer Louis De Geer att stuvas till både bredd och höjd av spännande och välsmakande mat och dryck. En del av mässan är Smaka på Östgötamat och har fokus på lokal och regional mat. Där sker den populära och omskrivna tävlingen Årets Östgötakock.

Franz Jäger Event, Östgötamat och Louis De Geer är tillsammans arrangörer av denna konsumentmässa för livsnjutande människor. Vi prioriterar närodlade och ekologiska produkter.


Inbjudningar

Vi bjuder in producenter och importörer för mat, delikatesser, öl, vin, sprit och övriga drycker. Inbjudan går även till branschtidningar. Vårt mål är 60 utställare och 4.000 besökare. 

Anmälan

Genom din anmälan godkänner du våra villkor och riktlinjer i utställarinformationen nedan. Anmäl dig här.

Smaka på Östgötamat

Avsändare för en del av mässan är Östgötamat. 2017 är tionde året som deras mässa Smaka på Östgötamat anordnas. Syftet är att lyfta fram den östgötska maten som turistisk attraktion och varumärke samt att göra kvalitetsmärkningen Östgötamat & Regional Matkultur mera känd.

Kontakta Louise Ridderström Alenbrand för mer info och frågor om medlemskap. Läs också mer på ostgotamat.se.

Plats

Mässan äger rum i Louis De Geer mitt i industrilandskapet i Norrköping city. Besök louisdegeer.se för mer info.

Öppettider

Fredag 31 mars kl. 15.00 - 20.00
Lördag 1 april kl. 11.00 - 18.00

After Work för utställare

På fredagkvällen från kl. 20.00, efter mässans stängning, arrangeras en After Work för samtliga utställare.

Montrar och priser

Monterplats (2 m djup x 3 m bred) inkl. bord (180 x 70 cm), el 10A/230V samt wifi: 6.800 kr + moms. För medlemmar i föreningen Östgötamat är priset 3.600 kr + moms. Möjlighet finns att hyra extra monteryta, kylskåp, extra bord och annan monterutrustning. Det går även att dela monter med annat företag. Kontakta oss för mer info.

Riggning av montrar

Rigg och bygg görs fredag 31/3 från kl. 07.00. Nedriggning sker på lördag kväll 1/4 direkt efter mässans stängning.Provsmakning

Besökarna kan provsmaka era drycker genom betalning med dryckeskuponger. 10 kuponger kostar 100 kr inkl. moms. Vinglas ingår. Varje utställare bestämmer själv värdet av sina provsmakningar. Dyrare drycker kostar ofta flera kuponger än de billigare dryckerna. Efter redovisning till arrangören erhåller varje utställare 8 kr inkl. moms för varje kupong.

Föreläsningar och dryckesprovningar

Är du som utställare även intresserad av att hålla i en föreläsning eller en dryckesprovning under mässan? Kontakta oss för mer info.


Försäljning

Det är inte tillåtet för utställare att sälja alkoholdrycker, vare sig kontant eller med kort. Med alkoholdryck avses drycker med en alkoholhalt över 2,25 %. Vid försäljning av andra varor ansvarar utställaren för att följa kassalagen genom att använda kassaapparat med utskrift av kvitto till kund.

Lokaler och mässområden

Mässan sker i Louis De Geer.


Städning och avfall

Arrangören ansvarar för renhållning och städning av allmänna utrymmen. Varje utställare ansvarar för städning av sin egen monter samt bortforsling av sitt eget avfall.

Skador, försäkringar och bevakning

Utställarna ansvarar för att sin utrustning och personal är försäkrad. Arrangören ansvarar inte för ev. skador som drabbar utställarna eller dess utrustning. Arrangören står för vakter under mässans öppettider men ansvarar inte för att bevaka utställarnas egendom

Betalning och anmälningsvillkor

Anmälan är bindande. Om skäl anses finnas har arrangören rätt att vägra upplåta plats. Arrangören skickar bokningsbekräftelse när anmälan är godkänd. Betalningsvillkor 30 dagar. Om avbokning sker senare än 10 dagar efter bokningsbekräftelse betalar utställaren 50 % av monterhyran. Sker avbokning senare än 1 mars 2017 betalar utställaren 100 % av monterhyran.

Out-klausul

Arrangören äger rätt att ställa in mässan om man anser ha särskilda skäl till detta. Hela monterhyran betalas då tillbaka till utställarna. Arrangören har inget ytterligare betalningsansvar gentemot utställarna.